Изложба Софије Јечине у оквиру Четвртог међународног фестивала православног филма у Србији "Снажни духом" - Снажни духом


Новости

Изложба Софије Јечине у оквиру Четвртог међународног фестивала православног филма у Србији "Снажни духом"

Софија Јечина је рођена 1990. године у насељу Горјачие Кључи на Игурупу, највећем Курилском острву, СССР. Њена прва самостална  изложба је била  2010. године у Курску, Русија. 2012. године Софија је постала члан Удружења уметника Русије, а такође и члан и Међународне асоцијације уметника Унеска. Те исте године је завршила студије на Курском државном универзитету са звањем магистра уметности.

2014. године, Софија је добила стипендију за град Шпајер (Немачка) и на тај начин започела своју каријеру у Западној Европи. Од тог времена је имала још неколико самосталних изложби (Галерија Трајбер, Беч 2015. године), (Ратхаус, Шиферштадт, Немачка 2017. године) и групном шоу у Европи и Русији. У последњих пет година Софија је такође учествовала на Међународним џез фестивалима (Richie Beirach Trio).

Основне изложбе уметнице се одржавају у Немачкој, Аустрији, Русији и Србији. Њене слике се налазе у званичној колекцији  Белгородског уметничког музеја (Русија), Курског уметничког музеја (Русија), Музеја наивне уметности „Илианум“ (Шид, Србија), у саставу приватних колекција у Аустрији, Немачкој, Русији, Финској, Србији, Кини. Софијини радови су такође укључени у званичну колекцију Рајн-Пфалц-Крајс, Немачка.

У последње време Софија живи у Београду и посредством свог стваралаштва изражава своје утиске од пејзажа и ликова из Србије.