Играни филмови (2018) - Снажни духом


Новости

Играни филмови (2018)

Играни филмови на конкурсу Четвртог међународног фестивала православних филмова  у Србији "Снажни духом"

"МАРИЈА МАГДАЛЕНА"

Филм "Марија Магдалена" веродостојно показује снажну  и надахнуту причу о једној од најзагонетнијих, најнедостижнијих духовних фигура у историји човечанства.  Тај биографски филм, направљен на основу библијског сижеа, и прича о Марији, младој жени која тражи свој пут у животу.

Аутори сценарија: Хелен Едмундсон, Пхилипа Гослет
Режисер: Гартх Давис
120 мин.,САД, Енглеска, Аустралија

"НЕГДЕ"
Наташа, Буре и Антоан су троје нераздвојних пријатеља, чији однос балансира између пријатељства и љубави. Антоан је позоришни редитељ, Буре је дипломирани хемичар, Наташа електроинжењер. Под притиском стварности, покушавају да напусте своју земљу и потраже срећу у развијенијем делу света.
"Нигде" је метафора о њиховом схватању сопствене земље и Европе, њиховим животима, сновима и жељи да своје Нигде претвори у - Негде.

Аутор сценарија: Предраг Велиновић
Режисер: Предраг Велиновић
92 мин., Србија

"СА ПОДНОЖJА БРДА"
Алексеј Царјов - седамнаестогодишњи школски лидер,  шампион,који пружа велике наде омладинској  репрезентацији у  скијању. Алексеј има омиљену девојку и пријатеља Костју, свог ривала у спорту, и у љубави. Алексеј је - први у свему, он је уверен у себе, он уме и не жели да губи. Али све се мења у једном тренутку.  После трагичне случајности, која се дешава Алексеју кривицом Костје, предстоји провера њиховог пријатељства у погледу поузданости.  Али снага духа, доброчинство и љубав, ће помоћи при савладавању свих искушења и сваког довести до своје победе.

Аутор сценарија: Јана Пољаруш, Тамара Цоцорија, Константин Кутеев, Рауфжон Кубаев, Татјана Новикова,Иван Тихонов
Режисери: Јана Пољаруш, Тамара Цоцорија, Константин Кутеев
106 мин.,Русиjа